اختلافات سه سال اخیر بر سر نحوه محاسبه و زمان اعلام نرخهای یوتیلیتی، که حتی به قوه قضائیه کشیده شده بود، سرانجام با حکمیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران (MPC) به پایان رسید.

بورس24 : اختلافات سه سال اخیر بر سر نحوه محاسبه و زمان اعلام نرخهای یوتیلیتی، که حتی به قوه قضائیه کشیده شده بود، سرانجام با حکمیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران (MPC) به پایان رسید.
بر اساس این حکمیت که به شرکتهای پتروشیمی ابلاغ شده، مقرر گردید:
سالهای قبل از ۱۴۰۰: اختلافات کنار گذاشته شده و نرخهای قبلی مبنای محاسبه قرار گیرد.
سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲: نرخهای ابلاغیه قبلی بر اساس مصوبات شورای رقابت برای تمامی شرکتهای تولید کننده و مصرف کننده ملاک عمل باشد.
سال ۱۴۰۳: نرخهای ابلاغیه قبلی (بر اساس فرمول مصوب شورای رقابت) برای تمامی سرویسهای جانبی شرکتهای فجر انرژی خلیج فارس و مبین انرژی خلیج فارس، به استثنای محصول اکسیژن مبین، بدون تغییر باقی بماند.
اکسیژن مبین: مبین انرژی پذیرفت که قیمتگذاری اکسیژن مطابق توافق سال ۱۳۹۳ شرکتهای پتروشیمی و مشابه روش شرکت دماوند انرژی باشد. مابهالتفاوت قیمت فروش از ابتدای ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۳ به عنوان ضرر و زیان شرکتهای پتروشیمی مصرف کننده اکسیژن مبین تلقی و از بدهی آنها کسر شود.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس «فارس» با انتشار اطلاعیهای، ضمن تاکید بر اینکه این حکمیت پیام راهبردی وفاق و همدلی دارد، اعلام کرد که با ابلاغ آن، تلاشها برای رفع چالش بزرگ صنعت پتروشیمی در سال سرمایهگذاری برای تولید و در سایه تعامل و همکاری تمامی ذینفعان به ثمر نشست.
به نظر میرسد با حل این اختلافات و ایفای نقش پررنگتر رگولاتوری توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی، وضعیت تولید در این حوزه بهبود یافته و طرفین اختلاف قادر به ادامه همکاریهای سازنده خواهند بود.
با وجود پایان این مجادله، همچنان نماد پتروشیمی های فجر و مبین در بازار سهام متوقف و غیر قابل معامله هستند. بازگشایی این نمادها به انتشار گزارشهای مالی موکول شده است.
ولی الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در گفت و گو با بورس24 در خصوص جزئیات این موضوعات توضیح داد. از این مقام نظارتی، همچنین درخصوص وضعیت شرکت های وب نیز سوال پرسیدیم.
در خصوص آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای فجر و مبین چه خبر؟ گویا اطلاعیهای در کدال منتشر شده است.
بله، شرکت های پتروشیمی فجر و مبین طبق اطلاعیه منتشر شده در کدال اعلام کردند، نرخ سرویسهای جانبی با حکمیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعیین تکلیف شده است. البته عصر روز گذشته شرکت پتروشیمی زاگرس اعلام کرد که توافق مذکور هنوز نهایی نشده است.
با این وجود اما باید تاکید کنم که این موضوع، تغییری در شرایط بازگشایی نمادها ایجاد نکرده است. کماکان، بازگشایی نمادهای فجر و مبین منوط به انتشار صورتهای مالی ۶ ماهه منتهی به پایان شهریور ماه و ۹ ماهه منتهی به پایان آذر ماه در سامانه کدال است. پس از انتشار صورتهای مالی فوق الذکر، امکان بازگشایی نمادها فراهم می باشد.
در مورد نماد هایوب، درخواستی از سوی شرکت جهت تغییر در مجوزها به سازمان تنظیم مقررات ارسال شده که مشروح آن در کدال منتشر شده است. آخرین پیگیریهای سازمان بورس در این خصوص به کجا رسیده است؟
همکاران ما جلسهای را با مدیران هایوب برگزار کردند. تاکید ما در این جلسه، تسریع در رفع ابهام از موضوعاتی بود که هایوب در نامه خود مطرح کرده بود تا بتوانیم هرچه سریعتر نسبت به بازگشایی نماد این شرکت اقدام کنیم. پس از این جلسه، مکاتبهای رسمی نیز با هایوب انجام دادیم و مجدداً بر لزوم رفع ابهام از همان موضوعات تاکید کردیم.
ما همچنان به طور جدی پیگیر این موضوع هستیم تا هایوب ابهامات مطرح شده را برطرف کند تا امکان بازگشایی نماد فراهم شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.